Het oefenterrein bestaat uit:

1
Niveau 1 - Behendigheidsparcours en plateau met niveauverschillen

Dit parcours is specifiek bedoeld voor jonge en/of beginnende honden. Hier leren ze basishindernissen te nemen, terwijl hun baasjes hen kunnen ondersteunen. Op het plateau leren ze dan weer niveauverschillen te overbruggen.

2
Niveau 2 - Horizontale dubbele buizenrij met deksel

Hier leren beginnende honden om een persoon te detecteren. Ze kunnen direct beloond worden door het 'slachtoffer' die zich in de buis bevindt via een schuifje.

3
Niveau 3 - Stapel autobanden en intact houten paletten

Beide installaties zijn bedoeld om de honden te leren hindernissen te nemen tijdens het zoeken naar slachtoffers. De stapel houten paletten is iets moeilijker omdat de honden voorzichtiger moeten klimmen.

4
Niveau 4 - Container binnen en buiten gevuld met banden en paletten

Honden leren hier in het halfduister (banden) en het duister (paletten) slachtoffers zoeken al dan niet verborgen onder de banden of paletten.

5
Niveau 5 - Autowrakken

Honden leren in en over autowrakken te klimmen om slachtoffers te zoeken, zoals bij een massale kettingbotsing.

6
Niveau 6 - Puinhoop

De indrukwekkende puinhoop is een cruciale oefening en simuleert een ingestort appartementsgebouw. Via een complex en aanpasbaar gangenstelsel op verschillende niveaus kunnen honden quasi ongelimiteerd reddingsoefeningen aanleren. Het gangenstelsel omvat ook geurdetectiebuizen: de locatie van de slachtoffers wordt telkens geurdicht afgesloten door ballonnen. Via kleinere buizen kan mensengeur op specifieke plaatsen uit de puinhoop komen, zodat de honden slachtoffers op geur kunnen detecteren.

7
Niveau 7 - Oefenopstelling verzakking gebouw

Hier wordt aan reddingsteams van de brandweer aangeleerd hoe een ingestort gebouw dient gestut te worden.